Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرونا بسیاری از آداب و رسوم دیرینه ماه رمضان را تحت شعاع خود قرار داده است، همین موضوع باعث می‌شود تا باری که بر دوش صدا و سیما و پلتفرم های مجازی است از قبل سنگین تر شده و باید زمینه ای را فراهم کنند تا خلاء برگزاری مراسم های مذهبی در این ماه با تولید و پخش برنامه‌های متنوع مذهبی پر شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از ایلام بیدار ، حلول ماه مبارک رمضان و نزول قرآن که در میان مسلمانان جهان اعم از شیعه و سنی از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است، بهار بیداری و گمشده های درون است و در شهرالرمضان سفره ای پر از نعمت به وسعت بندگی خداوند تبارک و تعالی پهن می شود و همچنین فرصتی ارزشمند برای مومنان است که دل را به حق سپرده و قلبشان را در زلال معرفت الهی جلا دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در مورد فضیلت این ماه می‌فرماید:درهای آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده می شود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد. و همچنین در حدیث گهربار دیگر در مورد اهمیت این ماه می فرماید: اگر بنده خدا می دانست که در این ماه رمضان چیست (چه برکتی وجود دارد) دوست می‌داشت که تمام سال رمضان باشد.

رمضان، فرصت مغتنمی برای رسیدگی به خود و توجه به بُعد معنوی وجود انسان است

در همین رابطه حجت الاسلام "الله نور کریمی تبار"، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، گفت: ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی برای رسیدگی به خود و توجه به بُعد معنوی وجود انسان است.

حجت الاسلام «الله نور کریمی تبار» با بیان اینکه انسان در طول حیات خود از هدف اصلی که برای آن آفریده شده ایم غافل می شود، اظهار کرد: در روایات داریم که مردم خوابند و وقتی  می میرند بیدار می شوند، ماه مبارک رمضان ماهی است که به مهمانی خداوند دعوت  می شویم و در این ماه، مومنین به مهمانی خداوند دعوت شده اند که شایستگی دعوت خاص  را داشته اند.

وی با بیان اینکه با نیت صادق و قلب پاک از خداوند بخواهید که در این ماه مبارک توفیق بندگی و مهمانی الهی را به همه ما ارزانی بدارد و مورد آمرزش قرار دهد، افزود: آنچه نجات دهنده انسان در آن دنیا و روز قیامت خواهد بود و نجات دهنده واقعی است، همراه داشتن قلب سلیم و پاک است که در این صورت است که مورد آمرزش درگاه الهی واقع می شویم، قلب سلیم، قلبی است که پاک است،کینه ندارد، ریا کاری در آن جایی ندارد.

آداب و رسوم مردم ایلام در ماه رمضان  تحت الشعاع کرونا ویروس

ماه رمضان در استان ایلام از جایگاه ویژه و متفاوتی برخوردار است و مردم دیار هر کدام از شهرستان های ایلام دارای آداب و رسوم به خصوصی هستند که از جمله این آداب و رسوم می توان به پخت انواع شیرینی های سنتی (بژی برساق، کله کنجی، گرده، نان خرمایی، زولبیا بامیه) برای برگزاری و تزئین سفره مهمانی، پخت غذاهای نذری و افطاری دادن در میان محله های فقیر نشین و کم بضاعت، برگزاری کلاس های آموزشی و ترتیل قرآن کریم، کمک به فقرا و دستگیری از نیازمندان، برگزاری آیین شب های احیا و مراسم سوگواری شهادت حضرت علی (ع) و ... اشاره کرد.

اما شیوع گسترده کرونا ویروس و قرمز شدن وضعیت کرونایی کشور و به تبع آن در استان ایلام متاسفانه بسیاری از این آداب و رسوم دیرینه، از جمله برگزاری کلاسهای روخوانی قرآن کریم، آیین شب های احیا و مراسم سوگواری مولای متقیان حضرت علی (ع) را تحت شعاع خود قرار داده است.

همین موضوع باعث می‌شود تا باری که بر دوش صدا و سیما و رسانه‌ها، به ویژه در پلتفرم های مجازی است از قبل سنگین تر شده و باید زمینه ای را در راستای ترویج فرهنگ معنوی ماه مبارک رمضان فراهم کنند تا خلاء برگزاری مراسم های مذهبی و حضوری در مساجد و هیئت های مذهبی با تولید و پخش برنامه‌های متنوع متناسب با این ماه با فضیلت پر شود.

پر کردن خلا برگزاری مراسم های مذهبی حضوری با تولید و پخش برنامه های متنوع مذهبی و نشاط آور

در همین رابطه "محمد بازوند"، مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام گفت: رسانه استانی مرکز ایلام با هدف پر کردن خلا برگزاری مراسم های مذهبی حضوری در هیئت های مذهبی و مساجد با تولید و پخش برنامه های متنوع  مذهبی و  معنوی و ایجاد فضایی نشاط آور در ایام ماه مبارک رمضان مهمان خانه های مردم استان خواهد بود.

 مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام هدف از تولید و پخش این برنامه ها را ترویج فرهنگ معنوی، ایجاد ارتباط با خالق یکتا، تشریح فضیلت های ماه مبارک رمضان و دستگیری از نیازمندان برشمرد و اظهار کرد: برنامه های متنوع و مخاطب پسند صدا وسیمای مرکز ایلام در ایام ماه مبارک رمضان۱۴۰۰، میهمان سفره سحر و افطار روزه داران ایلامی است.

بازوند به ویژه برنامه های سیمای مرکز ایلام در ایام ماه مبارک رمضان پرداخت و افزود: برنامه های زنده روژیه تی ویژه افطار و سحوره ویژه سحر ،تفسیر قرآن کریم با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام،تفسیر نهج البلاغه، تفسیر احکام ،طب ستنی اسلامی، برنامه هایی با موضوع احسان و نیکوکاری و اکرام و ایتام با حضور خیرین، ویژه برنامه شب های قدر، روز قدس و عید فطر، برنامه خانواده و کودک و نوجوان، پخش سریال ها و مستندهای مذهبی از جمله برنامه های است که از قاب تلویزیون ایلام به سمع و نظر مخاطبان خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه مخاطبان رادیو ایلام نیز درایام مبارک رمضان شنونده برنامه های متنوعی از معاونت صدای مرکز خواهندبودگفت:برنامه های زنده آساره واران ویژه افطارو سحرگاه عاشقی ویژه سحر و همچنین برنامه هایی همچون سخنرانی مذهبی، جمع خوانی وترتیل قرآن و دیگر برنامه های تامینی از جمله برنامه های رادیو ایلام در این ایام است.

مدیرکل صدا وسیمای مرکز ایلام با اشاره به ویژه برنامه های تدارک دیده شده در معاونت خبر ایلام برای ماه رمضان ۱۴۰۰گفت:دست اندرکاران این معاونت با تهیه و تولید گزارش هایی با موضوع ماه مبارک رمضان همچون حضور قاریان، حافظان و مفسران برجسته استان، گزارش های فاخر تولیدی همچون اهمیت دعا و نیایش و توکل، ترویج فرهنگ ایثار و بخشش در جامعه، گزارش های موضوعی همچون روزه داری در شرایط خاص و تهیه و ارسال اخبار مکتوب، ارتباط زنده با شبکه های خبر سراسری مخاطبان خودرا در جریان حال و هوای ماه مبارک رمضان در استان قرار خواهند داد.

بازوند به اقدامات معاونت فضای مجازی مرکز و تهیه و تدارک برنامه هایی متناسب با حال و هوای ماه مبارک رمضان در شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: برنامه هایی نظیر تولید بنر دعای روزانه ماه مبارک رمضان، بارگذاری ادعیه ویژه ماه ،تولید و بارگذاری آداب روزه دار، تهیه و تولید آیتم های بهداشتی و حفظ سلامت روزه داران، بارگذاری جمع خوانی قرآن کریم، تهیه و تولید مسائل شرعی در قالب ویدئو ،پوستر و بنر، تهیه و تولید توصیه های پزشکی در رابطه با روزه و شرایط کرونا، ایجاد پویش سفره های رمضانی در شبکه های اجتماعی از جمله برنامه های معاونت فضای مجازی رسانه استانی در ایام ماه مبارک رمضان است.

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: برگزاری مراسم های مذهبی ایام ماه مبارک رمضان تهیه و تولید برنامه هایی آداب و رسوم مرکز ایلام قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه آموزش سیما، با توجه به اهداف شبکه آموزش مبنی بر عدالت و فرصت‌های برابر آموزشی برای تمامی افراد جامعه نشست هم‌اندیشی در جهت تولید برنامه‌های آموزشی مهارت محور با حضور مهرداد عظیمی معاون وزیر و رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و تنی چند از مدیران و مسوؤولان دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست با توجه به قابلیت و امکانات سازمان فنی و حرفه‌ای و شبکه آموزش سیما در تولید برنامه‌های آموزش محور، برای ساخت برنامه هایی در راستای اشتغال زایی، پرورش نیروی کار ماهر، مهارت آموزی دانش آموزان، هدایت مهارت آموختگان به بازار کار برای جلوگیری از خروج نیروی کار ماهر از چرخه کار و تولید کشور و تعدیل مهاجرت، برنامه‌ریزی هایی صورت گرفت.

در این نشست در کنار مهارت آموزی، توجه به بهره‌گیری از ظرفیت‌های افراد ماهر در جامعه در کنار اساتید فنی حرفه‌ای، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای مشاغل جدید با توجه به سرعت بالای فناوری و تغییر رویکرد بازار، مهارت آموزی خانواده‌ها، ترویج و تشویق فرهنگ کار و حرفه، توجه به بنگاه‌های اقتصادی و اقتصاد دیجیتال و نگاهی به مسابقات داخلی آسیایی و جهانی مهارت، در تولید برنامه‌ها مورد تاکید قرار گرفت.

قاسمی مدیر شبکه آموزش در این نشست گفت: باید فرزندان خود را در کشور به سمت و سویی هدایت کنیم که در کنار گرفتن مدرک معتبر بین المللی مهارت، صلاحیت حرفه ای کسب و به سوی مشاغل مورد نیاز و پر درآمد کشور گرایش پیدا کنند.

وی افزود: با مهارت آموزی بیکاری در کشور کاهش یافته و امید به جامعه تزریق خواهد شد.

در پایان عظیمی رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: این سازمان بیش از ۸۰۰۰ کارگاه آموزشی در سطح کشور دارد که با توجه به سابقه همکاری فی مابین می‌توان از این قابلیت مهم در ساخت برنامه‌های فاخر آموزشی با هدف تحقق شعار «هر فرد حداقل یک مهارت» استفاده کرد.

کد خبر 6099696 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • رییس سازمان صدا و سیما وارد ایلام شد
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) با اجرای مناسب برنامه‌های مذهبی